سلامتی 99/3/23
عوارض مصرف نوشابه + چگونگی ترک آن(مریم مرادیان نیری(با گرم شدن هوا مصرف نوشابههای گازدار در بین افراد افزایش مییابد و خوب طبیعتاً عوارض و مضرات آن بر سلامتی نیز افزایش مییابد.به هر نوشیدنی حاوی آب گازدار که شکر یا شیرینکننده دیگری مانند شربت ذرت با فروکتوز بالا و همچنین طعمدهندههای طبیعی یا مصنوعی اضافه شود نوشابه گازدار گفته میشود. علیرغم این که نوشابه یکی از نوشیدنیهای محبوب و پرمصرف است، مشخص شده نه تنها برای سلامتی مفید نیست، بلکه با مشکلاتی مانند چاقی، خرابی دندانها و بیماریهای مزمن مرتبط است. با دانستن این موضوع بسیاری از افرادی که مرتباً نوشابه مینوشند میخواهند آن را کنار بگذارند. در این مطلب دلایل تمایل به مصرف نوشابه و چگونگی ترک آن را توضیح خواهیم داد.هرچه بیشتر نوشابه بخورید ترک آن برایتان سختتر خواهد بود و به ارادهی محکمتری نیاز است. تمایل زیاد به مصرف غذاها و نوشیدنیهای قندی در افراد به دلایل بیوشیمیایی است. مشکل نوشابه و سایر غذاهای حاوی قند زیاد این است که آنها نسبت به غذاهای کامل، دوپامین بسیار بیشتری ترشح میکنند که میتواند موجب تمایل شدید و اعتیاد به مصرف آن شود. چرا باید نوشابه خوردن را متوقف کنید؟-وزنتان را زیاد میکند-با بیماریهای مزمن مرتبط است -ممکن است موجب اختلالات کبدی شود -دندانهایتان را خراب میکند -با مشکلات پوستی مانند آکنه مرتبط است -پیری پوست را سرعت میبخشد.برخی تحقیقات حاکی از آن است افرادی که بیشتر از نوشابه گازدار یا قند اضافه استفاده میکنند بیشتر مستعد ابتلا به چین و چروک و علائم دیگر پیری هستند. -سطح انرژی را کاهش میدهند
-هیچ ارزش غذایی ندارد.چگونه نوشابه نوشیدن را ترک کنیم؟-آب بیشتری بنوشید -از نوشابه فاصله بگیرید؛ هم فکری و هم جسمی! -از گرسنه ماندن پرهیز کنید -یک خوردنی شیرین سالم را انتخاب کنید -سعی کنید سطح استرستان را مدیریت کنید
-جایگزینهای دیگری برای نوشابه پیدا کنید -یک سیستم پشتیبانی ایجاد کنید
آیا ویتامین K در برابر کووید ۱۹ نقش محافظتی دارد؟:مطالعات جدید نشان میدهد اغلب بیمارانی که بر اثر ابتلا به ویروس کرونا فوت میکنند یا در بخش مراقبتهای ویژه بستری میشوند، از کمبود ویتامین K رنج میبرند. کووید ۱۹ باعث ایجاد لخته خون و آسیب به فیبرهای ارتجاعی ریه میشود. از طرفی ویتامین K کلید تولید پروتئینهای ضد انعقاد خون است و به همین دلیل نقش مهمی در حفاظت از ریه دارد.سبزیجات برگ سبز مانند اسفناج، کلم کالی و بروکلی و برخی محصولات لبنی منابع غنی ویتامین K محسوب میشوند./ ایرنا
یک پروفسور ژاپنی کشف کرده که مولکولهای آب در مقابل کلمات و افکار انسان سریعاً عکسالعمل نشون میدن و تصویر اون عمل یا تفکر بد و یا خوب را میشود در ملکولهای آب دید. این دانشمند هزاران واژه خوب و بد را به آب گفت و نتایج حیرت انگیزی گرفت.روانشناسان با تایید گفته های این دانشمند به این نکته اشاره کردند که حدودا 70درصد بدن ما را آب تشکیل داده. اگه گفتن یه کلمه خوب،تاثیر اینقدر عمیقی روی ملکول آب میگذارد گفتن "عاشقتم"، "ممنونم"، "تو خوشگلی"، "تو خوبی" و "عبادت با خدا" و "تشویق" کودکان تصور کنید چه تاثیر عظیمی میتواند روی انسان بگذارد!
مضرات خوردن ماست با غذا : امروزه در اکثر سفره ما ایرانیان، ماست همراه غذا مصرف میشود و متاسفانه مردمان امروزی، بدون آن که از خوب و بد بودن آن آگاه باشند، آن را به این شکل مصرف میکنند و کودکان خود را نیز به خوردن آن تشویق کرده و آنان را نیز به این رویه اشتباه عادت میدهند و ناخواسته به مرور زمان بر بیماریها و مشکلات خود و خانوادهشان میافزایند باید بدانیم که خوردن ماست همراه با غذا هرگز توصیه نمیشود، زیرا مخلوطی که ماست همراه غذاهای پختنی به ویژه غذاهای گوشتی تولید میکند، مخلوط سالمی نیست.برای بچهها و سالمندان خوردن ماست به صورت تکمیلی توصیه میشود. بیشتر بچههای امروزی ماست را خیلی دوست دارند، لذا به جای دادن ماست همراه غذا به کودکان، توصیه میشود ماست به همراه دانههای خوراکی به صورت میان وعده یا حتی در برخی مواقع به عنوان غذا؛ بدون این که در کنار آن غذای پختنی دیگری مصرف شود، با مقداری نان سنگک خورده شود. حتی میتوان با کمی دم کرده زعفران هم سردی ماست را گرفت و هم آن را رنگی کرد تا برای کودکان جذابتر شود. آب لبوی پخته شده نیز برای جذاب کردن رنگ ماست پیشنهاد میشود.
یادتان نرود خوردن ماست با سرکه (ترشیجات) یا آبلیمو در دراز مدت باعث لکهای پوستی میشود. خوردن ماست با ماهی آن هم در یک شب زمستانی با توجه به این که هر دوی این خوراکها سرد هستند و طبیعت زمستان و شب نیز هر دو سرد است، افراد مخصوصا سالمندان را که طبیعت سنی آنان نیز سرد است در هنگام خواب که آن هم دارای طبیعت سرد است، مستعد سکته مغزی میکند.وجود فراوان کلسيم در لبنيات باعث کاهش جذب آهن در بدن ميشود زيرا اولويت جذب با کلسيم است و آهن جذب نشده و مستقيما دفع ميگردد.يادآور ميشوم کمبود آهن بيماری خطرناکی است که در زنان جوان بسيار مشاهده ميگردد که ان هم خوردن ماست با غذااست و باعث اختلالات شديدی در بدن ميشود چون علت اصلی این بیماریها لبنیات میباشدباید دانست که طبع ماست سرد و تر بوده و اسید لاکتیک زیاد تولید میکند.ماستی که چکیده نباشد در آب آن سردی زیاد است.