سلامتی 99/5/5
شما اصولا مواد غذایی رو فریز میکنید یا هربار تازه تازه استفاده میکنید؟:یکی از کارهایی که خیلی از خانمهای خانهدار انجام میدهند، پختن برخی از مواد غذایی و بعد فریز کردنشونه، احتمالا این کار رو به خاطر نداشتن وقت کافی انجام میدن، اما مسئله اینجاست که آیا این مواد، ارزش غذایی خودشون رو حفظ میکنن یا از دست میدن؟وقتی مواد غذایی رو منجمد میکنید و قراره اونها رو برای چندین هفته یا چندین ماه در فریزر نگهداری کنید، نوع بستهبندی و نحوه صحیح انجام این کار اهمیت پیدا میکنه.چون بستهبندی بد ممکنه موجب سرمازدگی یا یخ سوختگی مواد و در نتیجه از دست دادن مواد مغذی، طعم، رنگ، بافت، بو، رطوبت و کیفیت مواد غذایی بشه.همچنین نفوذ هوا به داخل بستهبندی میتونه موجب اکسید شدن مواد داخلش بشه. بنابراین مواد باید فشرده و با دقت، به صورتی بستهبندی بشن تا هیچ هوایی وارد بسته و هیچ رطوبتی هم ازش خارج نشه.باز هم بدونید فریز کردن باعث پایین آمدن کیفیت غذا میشه.
چند نکته درباره دوغ:1- دوغ اگر ترش نباشد کیفیتهای سردی و تری را در بدن افزایش میدهد، ولی دوغ ترش، سردیزا و خشکیآور است. 2-دوغ رقیق بیشتر رطوبتبخش است و دوغ غلیظ بیشتر سردیآور است.3- برای اصلاح سردی دوغ، افزودن کاکوتی و نعناع و آویشن سودمند است، ولی کسانی که سوءمزاجهای سرد و تر معدی دارند بهرحال باید دوغ را تا هنگام بهبود ترک کنند. دو علامت مهم این سوءمزاجها نفخ و آبریزش دهان است.4- نوشیدن دوغ معتدل در قوام و مزه (نه بسیار رقیق یا غلیظ، و نه بسیار ترش یا شور) برای کاهش خشکی پوست، بیقراری، کمخوابی، و عطش سودمند است.
1 روز از هفته را به خودتان اختصاص دهید:از لحاظ علمی داشتن حداقل 1 روز تفریح و استراحت در هفته میتواند باعث کاهش استرس شود، فشارخون را تنظیم کندوباعث کاهش احتمال سکته شود
آیا حاضر می شوید به فرزندتان غذای مسموم بخورانید؟ :یا او را به جایی ببرید که مملو از مواد آلوده است؟ محتوای فیلم ها و بازی های نامناسب با سن کودک، ایجاد کننده فضای روانی نامناسب است. خشم فروخورده، ترس های دائمی، کنجکاوی های جنسی از اولین آثار بازیها و فیلم های کنترل نشده است.
این زباله نیست! :لیموترش را پس از فشردن و آبگیری دور نریزید. پوست لیمو و دانهها و باقیمانده بخش گوشتیِ آن، زباله نیست. بخش گوشتیِ ترشِ میوه لیمو، اثر سردیزا و خشکیآور دارد و برخلاف آن، پوست و دانههای تلخ لیمو گرمیبخشاند.
مواد تلخ طبیعی چندین اثر دارویی دارند از جمله تقویت معده و کبد، بهبود ترشح شیرههای گوارشی معده، و بهبود تولید و حرکت صفرا در مجراهای صفراوی. این اثرات، عملکرد گوارش را قوت میدهند و از پیدایش و انباشت مواد زائد بلغمی در بدن پیشگیری میکنند. لیمو را پس از آبگیری در آفتاب خشک کنید، بهصورت نیمهدرشت آسیاب کنید، و پیش و پس از غذا باندازه سر قاشق چایخوری از آن بچشید و نوش جان کنید.سلیقه چشایی بیشتر ما تلخی را نمیپسندد ولی اگر خودتان با این اندازه تلخی کنار بیایید، از تحمل تلخکامی بیماریهای متابولیک دورتر خواهید ماند.
" آبریزش بینی " برای خروج سموم میکروبهای سرماخوردگی لازم است زیرا اگر خارج نشوند جذب بدن شده و میتواند سلامتتان را به خطر بیندازد.