سلامتی 1401/9/23
خانمهایی که زیاد خرما مصرف میکنند:به جای قند و شکر با چای خرما مصرف می کنند 70% کمتر دچار کم خونی و رنگ پریدگی پوستی میشوند و بدنی سالم و مقاوم در برابرباکتریها و ویروسها دارند
چی بخوریم که از سرمای پاییز و زمستون در امان باشیم؟ :کلم بروکلی: در برابر سرماخوردگی واکسینه میکند.کدو تنبل: خاصیت ضدسرطانی قوی در فصل سرد.فلفل: ساخت سلول عضلانی و کاهش حس سرما.
سبزی بخورید:سبزی در دفع مواد سمی بدن چه نقشی دارد؟ امروزه ثابت شده است که سبزی، مواد سمی را که از مواد غذایی ترشح میشود، جذب خود میکند و اجازه نمیدهد که این مواد سمی جذب بدن شود. سبزی حتی چربیهای زاید بدن را هم جذب میکند.در اهمیت سبزی، همین بس که ائمه (؏) تا زمانی که سبزی سر سفره بیاید، غذا را شروع نمیکردند!
در سبزی خوردن، شاهی را حذف کنید ولی از برگ کاسنی، خرفه و تره استفاده کنید!
درد مفاصل در زمستان با مصرف میوه های سرد!:در زمستان باید از مصرف متعدد و افراطی میوههای سرد و تر مانند هندوانه، خیار سبز و گوجه فرنگی نیز پرهیز شود.مصرف افراطی (نه هوسانه) این میوههای سرد تابستانی در این فصل باعث بروز مشکلات گوارشی، عصبی و درد مفاصل میشود و بهتر است از میوههای معتدل و گرم مانند سیب، به، گلابی، انگور، پرتقال، انار شیرین و خشکبار استفاده شود.خوردن غذاهای معتدل و غلیظ مانند فسنجان، هلیم، کلهپاچه، کباب گوشت پرندگان، انواع آشها بهویژه با ادویه گرم چون دارچین و زیره و رازیانه و پرهیز از خوردنیهای سودازا و بلغمزا نیز همانند فصل پاییز، توصیه میشود.بهرهمندی از انرژی خورشید با قدمزدن یا نشستن زیر آفتاب در فصل زمستان الزامی است و همچنین پوشاندن پهلوها، بینی و دهان در هوای سرد، و پرهیز از بیرونرفتن با معده خالی نیز توصیه میشود.دکتر محمد عسکر فراشاه (متخصص طب سنتی ایرانی )